FN’s 17 Verdensmål

Naturen ligger vores hjerter nært i BSB. Vi bekymrer os om det klimaaftryk, vi sætter og den verden, vi giver videre til vores børn og børnebørn.

Verdensmål For Bæredygtig Udvikling - BSB Industry

Bæredygtige tiltag i BSB er en gevinst for klimaet

Bæredygtige Tiltag I BSB Industry

Vi har et særligt ansvar

I BSB føler vi et særligt ansvar for de klimaudfordringer, verden står over for. Vi arbejder efter flere af FN’s 17 Verdensmål for at være med til at skabe en bæredygtig fremtid for vores børn og børnebørn.

Vi har særligt fokus på mål 12, der handler om ansvarligt forbrug og produktion og naturligvis mål 7, der fokuserer på bæredygtig energi og mål 13, der koncentrerer sig om klimaindsatsen.

Flere mennesker skal have adgang til bæredygtig energi

Som leverandør til de store OEM’er i vindindustrien producerer vi løsninger, der er essentielle i opbygningen af energi-infrastrukturen. Løsninger som Anchor Cages, transportudstyr og bearing plates er med til at sikre, at vindmøller kan rejses og give flere mennesker over hele verden adgang til vedvarende energi.

Substitutionen af de fossile brændstoffer har været en naturlig del af vores rejse. Det giver god mening for os at investere i grøn strøm, når vi selv leverer løsninger, der med til at fremme den bæredygtige udvikling og reducere det aftryk, vi sætter på naturen.

Sidst men ikke mindst arbejder vi hver eneste dag på at optimere vores processer ved f.eks. at forkorte produktionstiden, således at energiforbruget reduceres.

Vestas bæredygtighedscertifikat

I BSB Industry er vi stolte af vores partnerskab med Vestas, hvor vi sammen er forpligtiget til at arbejde for en bæredygtig fremtid.

Vestas Sustainability Certificate
Svejsning i stål, rustfrit stål og aluminium

Første danske virksomhed skifter til helt CO2-neutrale gasser fra Linde

Stålkonstruktionsfabrikken BSB Industry vil med skiftet til CO2-neutralesvejsegasser udlede over 130 tons CO2 mindre årligt. Svejsegasserne kommer fra Linde Gas, der som den eneste luftgasproducent tilbyder 100 procent klimaneutrale industrigasser samt gasser til fødevareindustrien og den farmaceutiske branche.

Læs historien om CO2-neutralesvejsegasser

Vi arbejder med flere verdensmål

I BSB har vi ikke alene fokus på de Verdensmål, vi bidrager direkte til. Vi arbejder også med en stadig større bevidsthed om den påvirkning og indflydelse, vi har indirekte på flere af Verdensmålene.

Et solidt økonomisk fundament og vækst er naturligvis vigtige parametre i BSB Industry, men økonomien kan ikke stå alene. Vores succes afhænger af, at vi som forretning arbejder med flere bundlinjer og Verdensmål, hvis vi vil vinde kampen og sikre en bæredygtig udvikling.

Verdensmål 5

Mål 5

I BSB Industry arbejder kvinder i traditionelle "mandejobs". Vi har kvinder i ledelsen og ingen kønsdiskrimination ved nyansættelser. Alle er lige, og alle bliver respekteret for deres faglige kunnen uden skelen til køn.

Verdensmål 6

Mål 6

Vi kan ikke påvirke vandkvaliteten direkte, men vi kan sikre, at vi ikke udleder forurening i vandet. Ligesom vi kan arbejde på at minimere vandforbruget i forbindelse med produktionen.

Verdensmål 8

Mål 8

Ved at tage gode beslutninger fastholder vi vores position som en konkurrencedygtig samarbejdspartner, hvilket er med til at skabe jobs og vækst.

Verdensmål 9

Mål 9

Vores position i markedet gør, at vi er relevant i forhold til at understøtte behovet for energirigtig infrastruktur.

Verdensmål 11

Mål 11

Udvidelsen af energirigtige former vil udvikle de områder, hvor f.eks. vindmøller etableres.

Verdensmål 15

Mål 15

Positive økonomiske, sociale og miljømæssige forbindelser vil blive støttet af udviklingsplaner, der fremmer den bæredygtige energi. Det vil øge levestandarden for de mennesker, der bor i området, hvilket også vil gøre sig gældende for den natur, der bliver negativt påvirket af udvinding af fossile brændstoffer.

Verdensmål 17

Mål 17

Den vigtigste parameter er de partnerskaber, vi bygger. Partnerskaber med interessenter med forskellige niveauer af indflydelse og forpligtigelse, som vi kan flytter os sammen med.

Grøn Strøm i BSB Industry

100 % grøn energi

Vores produktion har siden 2018 kørt 100 procent på grøn energi produceret af vindmøller. Vi har naturligvis installeret LED belysning, ligesom en luft til luft varmepumpe har erstattet gas. Opvarmningen af bygningerne med varmepumpen giver en årlig CO2 besparelse på ikke mindre end 81 tons.

Effektiviseringer til gavn for klimaet er konstant i spil og ved at installere et behovsstyret ventilations- og udsugningssystem, sparer vi 307.000 kilowatt om året.

Produkt Og Arbejdsbilleder

BSB har sparet 47.000 træpaller

Stålpaller lavet af genbrugsstål har afløst træpaller hos BSB Industry. Gevinsten er en besparelse i millionklassen, større sikkerhed på arbejdspladsen og en mindre miljøbelastning.

Læs historien om medarbejderinitiativet
BSB Industry har investeret i en ny automatisk båndmaskine

Slut med at kravle rundt på gulvet

BSB Industry har investeret i en ny automatisk båndmaskine. Initiativet til investeringen er taget af lagermedarbejderne i Supply Centret, der så en gylden mulighed for at forbedre såvel arbejdsmiljøet som effektiviteten og miljøet i et hug.

Båndmaskinen giver en CO2 gevinst på cirka 4 ton på årsbasis.

Læs win win win historien

Stop madspild – Genanvend mere

BSB samarbejder med DAKA REFOOD om at stoppe madspild og udnytte ressourcerne i det organiske affald langt bedre. Madaffaldet fra vores kantine bliver således genanvendt og brugt til opvarmning eller omdannet til foder, gødning og biodiesel. Det er bæredygtig og sund fornuft.

Læs om samarbejdet og CO2 gevinsten

Kontakt

Winnie Fedders
QHSE Specialist

Winnie Fedders

Bliv ringet op

Har du spørgsmål om produkter og løsninger, eller ønsker du et uforpligtende tilbud?

Tak for din henvendelse. Vi kontakter dig hurtigst muligt.