14. maj 2019

Freedom of Speech er nutidens X-factor

Læs hvordan "Freedom of Speech" skaber glæde i organisationen og medvirker til vækst i BSB Industry i branchebladet Teknovation - hvor direktør Teddy Norsgaard Jørgensen er denne uges gæste-klummeskribent.

Teddy Norsgaard Jørgensen
Feedom of Speech er nutidens X-factor

Transformationsprocessen hos BSB Industry har udviklet virksomheden, og anført af administrerende direktør Teddy Norsgaard Jørgensen er der skabt en tro på, at her gælder Freedom of Speech, hvilket gør, at virksomhedens ansatte har X-factor, og virksomheden har vækst, fastslår han i klummen, der er bragt i branchebladet Teknovation.

Af Teddy Norsgaard Jørgensen

Er du en af de mange danskere, der hen over årene ”tuner” ind på X-factor?

Hvis ja, har du så undertiden ladet tankerne vandre væk fra de musikalske indslag og stillet dig selv spørgsmålet: Har min virksomhed en skyggekvalitet, der bør stimuleres? Hvad er vores X-factor, og har vi i grunden en?

Hos BSB Industry HAR vi en X-factor. Vi er en moderne metalvirksomhed med base i Lunderskov. Vi fremstiller en bred vifte af totalløsninger, der afsættes rundt om på kloden. Vi har produktion i Danmark og Polen og tæller i dag mere end 500 ansatte.
BSB Industry har undergået en kraftig transformation de seneste år, og uden at vores X-factor er nedfældet, er jeg sikker på at Freedom of Speech er vores X-factor – og en af hovedårsagerne til vores vækst.

For mig betyder Freedom of Speech, at man overalt i virksomheden tænker i relationer og konstant har en forpligtelse til konstruktivt at udfordre det bestående. Det er nemlig vigtigt at man har en virksomhedskultur, hvor alle har pligten og ansvaret for at engagere sig og ytre sig på forkant. Kun derved kan vi forbedre bestående. For uden en virksomhedskultur, hvor tillid og udvikling står i centrum er vi ikke i stand til at udvikle vores løsninger eller styrke de langvarige kunderelationer.

Komplekse værdikæder

Industrielle produkter og ydelser bliver mere og mere sofistikerede og sammensatte. Derfor skal vores løsninger konstant være mere og mere avancerede og indgå i komplekse globale værdikæder. Ledelsen har sjældent facitlisten med faglige svar på nye udfordringer, anderledes forhold og skærpede kundekrav.

Det er derimod de medarbejdere, der sidder med problemstillingen tættest på kroppen, som skal komme med svaret. Men svaret på komplekse spørgsmål skal undertiden hjælpes på vej. Derfor er det vigtigt at ledelsen viser tillid til at medarbejdernes input er vigtige og spørgsmål er velkomne.

Som ledelse skal man signalere at man er overbevist om at medarbejderne kan løse udfordringerne inden for de aftalte rammer af kvalitet, økonomi og tid. Især tid bliver en stadig væsentligere konkurrenceparameter, og derfor handler det for flere og flere om at kunne reagere i tide.

Hvis man som leder ikke evner at fremme en tillidsfuld virksomhedskultur, med selvstændighed og frihed under ansvar som omdrejningspunkter, har man et problem. For så risikerer man at medarbejderne ikke leverer den afgørende feedback hvis processen står i stampe, løsningerne ikke dukker op eller tidsplanen skrider. Hvis det sker, så melder panderynken og de økonomiske problemer sig for alvor.

 

Tid giver konkurrencekraft

Det fleksible danske arbejdsmarked hyldes ofte som hovedkilden til den stærke danske konkurrencekraft og forudsætningen for vores høje velfærdsniveau. Og mens danske medarbejdere ofte og fortjent fremhæves for deres fagligt stærke sider glemmer vi måske at mange ansatte har vitale evner, der understøtter deres stærke faglige niveau.

I modsætning til mange andre steder i verden har danske ansatte kritisk sans, en udviklet netværkstænkning og en proaktiv kundetilgang. Det er en god cocktail. For når internationale kunder og relationer løbende får feedback fra danske ansatte, bliver det i stigende grad værdsat og takseret som værdifuldt.

Den form for udadvendte og kommunikerende tilgang tænker man måske ikke så meget over i det daglige. Men, den adfærd giver kunder, kollegaer og samarbejdspartnere ro, ind- og overblik, og dermed understøtter Freedom of Speech virksomhedens troværdighed, netværk og konkurrencekraft.

Har dine medarbejdere X-factor? Vores har, og derfor vokser vi!

Bliv ringet op

Har du spørgsmål om produkter og løsninger, eller ønsker du et uforpligtende tilbud?

Tak for din henvendelse. Vi kontakter dig hurtigst muligt.