16. november 2021

BSB Group udvider bestyrelsen med topledere

På Børsens årets Top1000-liste over landets største virksomheder optræder BSB Group for første gang med en flot placering som nummer 758. Men vækstambitionerne stopper ikke her. Stålvirksomheden vil være større og stærkere, og derfor udvides bestyrelsen nu med Carsten Raunsbæk og Per Lyngaa.

BSB Group Bestyrelse 2021

BSB ståleventyret begyndte i en hestestald i den lille sydøstjyske by Binderup Strand, hvor brødrene Benny og Bjarne Elneff knoklede løs med at lave stumper til LM Wind Power. På blot 21 år er det lykkedes at udvikle og vækste virksomheden, så den i dag omsætter for over en halv milliard kroner og har flere end 250 ansatte på fabrikkerne i Danmark og Polen.

- Benny og Bjarne Elneff har sammen med partnerne Teddy Norsgaard Jørgensen og Claus Iwersen, samt ikke mindst alle de dygtige medarbejdere, gjort det helt fantastisk. Man kan kun være dybt imponeret af det væksteventyr, de har skabt sammen, fortæller bestyrelsesformand Jesper Knudsen, der glæder sig over, at det er lykkedes at tiltrække to erhvervsledere med tung erfaring til BSB Groups bestyrelse.

- Carsten Raunsbæk og Per Lyngaa har begge mange års erfaring med topledelse og forretningsudvikling set i et internationalt perspektiv. De har bevist, at de kan og er nøje udvalgt til bestyrelsen. Vi glæder os til at trække på deres erfaring i udviklingen af BSB Group, understreger bestyrelsesformanden.

Bestyrelsen vil inspirere og udvikle

De to nye ansigter i bestyrelsen skal bruge deres værktøjskasse fra mange års arbejde i maskinrummet hos store koncerner til at hjælpe BSB Group med at træffe de rigtige organisatoriske beslutninger og implementere strategien, så stålvirksomheden kan tiltrække nye kundesegmenter og får udviklet forretningsområder og produkter til fremtiden.

Den rolle glæder Carsten Raunsbæk sig til at udfylde. Med sig ind i bestyrelsesarbejdet hos BSB Group bringer han mange års ledelseserfaring fra blandt andre Beumer Group og Terma Group, hvor han som vice president havde ansvaret for en milliardomsætning.

- BSB har gennemgået en fantastisk flot udvikling. Det er en veldrevet og solid forretning. I samspil med holdet vil jeg bidrage med idéer og tilgange fra andre forretningsområder, som kan være med til at løfte virksomheden til næste niveau, fortæller Carsten Raunsbæk, der ser et stort udviklingspotentiale i virksomheden.

- Mit perspektiv er meget internationalt. Jeg har arbejdet med store kunder over hele verden, og jeg glæder mig til at inspirere og komme med perspektiver og input til forretningsudviklingen – ikke mindst set med internationale briller, understreger Carsten Raunsbæk.

Stort internationalt kundepotentiale

Ligesom Carsten Raunsbæk tror det andet nye ansigt i BSB Groups bestyrelse, Per Lyngaa, at der ligger et kæmpestort kundepotentiale og venter på virksomheden. Den erfarne erhvervsleder har over 25 års erfaring som topleder med globalt ansvar inden for segmenter som industriel fremstilling, energisektoren og offshore.

- Det er ikke en nem opgave at tage en maskinfabrik og flytte den fra at lave traditionelt smedearbejde og bearbejdning til at levere komplette løsninger fra engineering til supply chain solutions i vindindustrien. Det er BSB lykkedes med, og det fortæller mig, at der ligger et stort kundepotentiale i andre industrisegmenter og i udlandet, fortæller Per Lyngaa, der glæder sig til at sætte sin erfaring i spil i BSB.

- Jeg har opsamlet en masse viden, kompetencer og international erfaring som adm. direktør og landeansvarlig i store koncerner som Sapa og ABB. Min rolle bliver blandt andet at plukke de bedste input og idéer fra de store koncerner, og på den måde være med til at skabe struktur og systematik i måden, vi arbejder på. Samtidig ser jeg frem til at sparre med ledelsen og være en del af det hold, der er med til at udvikle og skalere BSB Group i et internationalt perspektiv, understreger Per Lyngaa.

Bestyrelsen i BSB Group består af:

Jesper Knudsen (Bestyrelsesformand)
Carsten Raunsbæk
Per Lyngaa
Benny Elneff
Bjarne Elneff

Bliv ringet op

Har du spørgsmål om produkter og løsninger, eller ønsker du et uforpligtende tilbud?

Tak for din henvendelse. Vi kontakter dig hurtigst muligt.