6. februar 2023

BSB Industry nomineret til Verdensmålspris

Stålgiganten BSB Industry er med i kapløbet om Verdensmålsprisen i Kolding Kommune. Vinderen af den fornemme hæder findes 23. februar, når Business Kolding samler hele kommunens erhvervsliv til et stort anlagt AWARD ’23 show på Comwell.

FN 17 Verdensmål tages alvorligt i BSB Industry

Klimaet, ansvarlig produktion og ordentlighed ligger hjerterne nært i BSB Industry. Allerede inden FN’s 17 Verdensmål satte fokus på bæredygtig udvikling, arbejdede virksomheden med et mindset om konstant at reducere energiforbruget, genanvende affald fra produktionen og forbedre arbejdsmiljøet for de flere hundrede ansatte i Polen og Danmark.

- I BSB Industry er vi stolte af, at vi er en af tre nominerede til Business Koldings Verdensmålspris. Det betyder meget, at vores indsats bliver anerkendt, for både i ledelsen og blandt medarbejderne fylder fokusset på den bæredygtige udvikling meget i dagligdagen, fortæller Winnie Fedders, der er Head of QHSE & CBI i BSB Industry.

Nomineringsvideo

Se nomineringsvideoen om BSB Industry indstilling til Verdensmålsprisen.

BSB Industry kører i det grønne førerfelt

BSB’s indsatser støtter op om 10 af FN’s17 Verdensmål for at være med til at skabe en bæredygtig fremtid. Her er der et særligt fokus på mål 12, der handler om ansvarligt forbrug og produktion, mål 7 der fokuserer på bæredygtig energi og mål 13, der koncentrerer sig om klimaindsatsen.

- Gennem vores optimeringsprogram Continuous Business Improvement spiller såvel ledelsen som medarbejderne alle deres forslag på banen. Nogle forslag handler om at reducere energiforbruget, andre handler om at arbejde smartere, mens nogle idéer bidrager til at forbedre arbejdsmiljøet, forklarer CEO Morten Krusborg, der ser medarbejderinddragelsen som et altafgørende fundament.

- Ved at inddrage medarbejderne får vi de bedste løsninger, ligesom vi sikrer et stort commitment i den konstante fokus på at udvikle BSB Industry som en arbejdsplads, der tager klimaet og arbejdsmiljøet alvorligt, forklarer den administrerende direktør.

Winnie Fedders / Head of QHSE & CBI

Vi arbejder for en bæredygtig udvikling

Vi gør det ikke, fordi vi skal. Vi gør det, fordi vi er BSB Industry og har kapaciteten og know how til at bidrage til udviklingen af en bæredygtig fremtid

Winnie Fedders / Head of QHSE & CBI

Eksempler på bæredygtige tiltag i BSB Industry

 1. Partnerskab med vindmølleproducenterne sætter fokus på fælles ansvar for en bæredygtig fremtid
 2. Paller af genbrugsstål sparer årligt miljøet for næsten 10.000 træpaller
 3. 100% grøn energi på vores danske fabrik giver en CO2 gevinst på 800 tons årligt svarende til udledningen af 800 flyveture fra Billund til Gran Canaria
 4. Opsætning af +2000 vindmøller i 2022
 5. Automatisering af pakning af paller forbedrer arbejdsmiljøet
 6. Klimavenlig og CO2-neutral skære- og svejsegas giver en CO2 gevinst på 130 tons årligt svarende til den udledning 32 køer har på et helt år
 7. Madaffald omdannes til genanvendelig biogas
 8. Har flexjobbere ansat og støtter lokalsamfundet i såvel Polen som Danmark
 9. Optimering af produktionstiden reducerer energiforbruget
 10. Kondensvand fra varmepumper bruges til nedkøling af maskinerne
 11. Frokostordning med sund og varieret frokost, hvor BSB betaler halvdelen
 12. Vaccination tilbydes til alle medarbejdere
Grøn Strøm i BSB Industry

+2000 vindmøller er opsat i 2022

Som leverandør til de store OEM’er i vindindustrien producerer BSB Industry løsninger, der er essentielle i opbygningen af energi-infrastrukturen. Løsninger som Anchor Cages, transportudstyr og bearing plates er med til at sikre, at vindmøller kan rejses og give flere mennesker over hele verden adgang til vedvarende energi. I 2022 blev det til mere end 2000 vindmøller på verdensplan.

- I BSB Industry investerer vi gerne i grøn strøm og klimaneutral svejsegas, fordi det er med til at understøtte den industri, vi arbejder i. Ligesom vi konstant kigger på, hvordan vi skaber et endnu bedre arbejdsmiljø. Vi indgår partnerskaber med vindmølleproducenterne for at sætte fokus på vores fælles ansvar for at skabe en bæredygtig fremtid. Vi gør det ikke, fordi vi skal. Vi gør det, fordi vi er BSB Industry og har kapaciteten og know how til at bidrage til udviklingen af en bæredygtig fremtid, understreger Winnie Fedders.

Vestas Sustainability Certificate

Fakta om Verdensmålsprisen

Verdensmålsprisen tildeles en organisation eller virksomhed hjemmehørende i Kolding Kommune, der har arbejdet med et eller flere af FN’s 17 verdensmål. Bæredygtighed, klimadagsordenen, cirkulær økonomi eller andre dele af verdensmålene er en integreret del af strategien og forretningsgrundlaget i virksomheden.

Prisen uddeles af Business Kolding torsdag 23. februar.

Læs mere om prisuddelingen

FN's 17 Verdernsmål

Verdensmål Plakat

Kontakt

Winnie Fedders
QHSE Specialist

Winnie Fedders

Bliv ringet op

Har du spørgsmål om produkter og løsninger, eller ønsker du et uforpligtende tilbud?

Tak for din henvendelse. Vi kontakter dig hurtigst muligt.