9. september 2020

BSB Industrys 20 års jubilæumshistorie fortalt af Benny og Bjarne

I disse dage er det 20 år siden, brødrene Benny og Bjarne Elneff startede et ståleventyr i en hestestald i Binderup Strand under navnet BSB Maskinfabrik.

Bjarne Elneff

Vores første opgave var at skifte tag på Sjølund Maskinfabrik. Vi tog opgaven for at skaffe penge til en bil, maskiner og noget værktøj. Kontoret bestod af en kommode, og stolen var en halmballe, husker Benny og Bjarne Elneff grinende.

Siden fik den lille nystartede maskinfabrik opgaver hos LM Wind Power, der dengang hed LM Glasfiber.

Vi gik hos LM Glasfiber fra tidlig morgen til kl. 16. Om aftenen arbejdede vi i hestestalden, hvor vi lavede de stumper, vi skulle bruge til næste dags opgaver. Vi havde så travlt, at der kom to - tre gutter og hjalp os i deres fritid. Det var lange dage, men det var fedt, fortæller Benny og Bjarne Elneff, der glæder sig over, at LM Wind Power den dag i dag stadig er en vigtig kunde.

Det landbrugsuddannede brødrepar byggede selv maskinfabrikkens første domicil på Kongsbjerg.

BSB Industry - Luftfoto

Vi havde bygningslære på landbrugsuddannelsen, så vi mente, vi snildt kunne stå for byggeriet af fabrikken i Lunderskov. Den første del stod færdig i 2003, og i 2005 og 2007 fulgte etape 2 og 3, siger brødreparret, der siden de skiftede kørslen med gylle ud med en smedeuddannelse og arbejdet som selvstændige har skabt en international virksomhed.

I 2009 startede vi op i Polen i lejede lokaler, der lignede noget fra stenalderen. Medarbejderne stod udenfor i minus 10 grader og savede. Det gik naturligvis ikke, og i 2011, 2013 og 2014 fik vi bygget nye produktionshaller. I 2013 købte vi bygningerne på Industrivej og sidste år lejede vi os ind på Tværvej. 

I dag er vi 250 medarbejdere på vores fabrikker i Danmark og Polen. Vi har taget et internationalt navn og er en betydende spiller i specielt vindbranchen, hvor vi leverer til de fleste OEM’s både inden for offshore og onshore, fortæller Teddy Norsgaard Jørgensen og Claus Iwersen, der begge er partnere i BSB Industry.

Vi er kendt for at levere håndværk og kvalitet i verdensklasse til den rigtige pris. I kombination med de mange fantastiske, talentfulde og ikke mindst fagligt dygtige medarbejdere i BSB Industry, har det betydet, at vi gennem årene har tiltrukket et bredt spekter af industrikunder fra forskellige brancher.

De første 20 år i BSB Industry har været en fantastisk rejse. Vi er stolte af og taknemmelig for, at trofaste kunder og samarbejdspartnere som dig har troet på os og vist os tillid.

Vi ser frem til at vinde markedsandele sammen med jer alle i årerne fremover.

Bjarne Elneff
Stifter / Partner / COO

Benny Elneff
Stifter / Partner

Teddy Norsgaard Jørgensen
Partner / CEO

Claus Iwersen
Partner / CFO

Dowload 20 års jubilæumshistorie

Kontakt

Bjarne Elneff
Partner / COO

Bjarne Elneff

Bliv ringet op

Har du spørgsmål om produkter og løsninger, eller ønsker du et uforpligtende tilbud?

Tak for din henvendelse. Vi kontakter dig hurtigst muligt.