29. november 2022

BSB Poland ansætter specialist i bæredygtighed

BSB Poland har i flere år været helt i front inden for effektiv affaldssortering, ligesom de i starten af 2022 skiftede de fossile brændstoffer ud med grøn vindenergi på fabrikken i Ciechocin. Nu tager stålvirksomheden næste ambitiøse miljøstep og ansætter Anastasiia Kucheriava som bæredygtighedsspecialist.

Anastasiia Kucheriava: Datadreven tilgang til bæredygtighed vil gøre en forskel

Anastasiia Kucheriava har en universitetsgrad i miljøbeskyttelse og startede tidligere på året som praktikant i BSB Poland for at forene hendes teoretiske viden med praktiske hands on projekter i en ”rigtig” virksomhed. I dag er hun fuldtidsansat og i gang med at skabe fundamentet for klimaindsatsen sammen med hendes danske og polske kolleger.

- Jeg har en solid teoretisk viden om bæredygtighed og er dygtig til at arbejde struktureret og nå de fastsatte mål. Det er spændende at kombinere min know how om bæredygtighed med de udfordringer og muligheder en virksomhed som BSB har for at reducere det fodaftryk, de sætter på miljøet, fortæller BSB Polands nye bæredygtighedsspecialist.

Anastasiia Kucheriava / Bæredygtighedsspecialist

"Klimaindsatsen handler ikke om, hvem der gør det bedst. Det handler om, at vi hjælper hinanden og samarbejder om at reducere CO2-udledningen. Vi skal stå sammen om at skabe en mere bæredygtig verden for kommende generationer, og det er mit håb, at vi med vores ambitiøse klimainitiativer kan være med til at inspirere andre polske virksomheder til at tage del i kampen."

Anastasiia Kucheriava / Bæredygtighedsspecialist

Tal gøres klar til BSB Miljørapport 2022

I løbet af de næste år venter der mange spændende projekter, men i øjeblikket handler det først om fremmest om at klarlægge hvor meget CO2, BSB Poland udleder.

- Det er vigtigt, at vi kender tallene for den CO2, vores produktion, biler og maskiner udleder i dag. Når vi kender niveauet, har vi mulighed for at måle, hvor stor en forskel vores kommende klimainitiativer har, forklarer Anastasiia Kucheriava om de igangværende beregninger, der vil fremgå i BSBs årlige miljørapport.

Datadreven tilgang til bæredygtighed vil gøre en forskel

Selvom BSB Poland i flere år har taget betydningsfulde miljøinitiativer, er rejsen først lige begyndt. Lige nu arbejder virksomheden og medarbejderne målrettet på at nedbringe energiforbruget på fabrikken og kontorerne. LED lys er installeret, ligesom sensorer automatisk slukker lyset.

- Vi har gang i nogle spændende tiltag, men potentialet er meget større. Her glæder jeg mig til, at vi sammen med BSB Group får defineret den overordnede strategi for klimaindsatsen. Med en mere datadreven tilgang til bæredygtighed, er jeg sikker på, at vi kan gøre en kæmpe forskel for den verden, vi giver videre til vores børn og børnebørn, mener Anastasiia Kucheriava.

Vil inspirere andre til at handle bæredygtigt

Hun understreger, at det kræver en fælles indsats at nå i mål med tankerne bag Paris-aftalen.

- Klimaindsatsen handler ikke om, hvem der gør det bedst. Det handler om, at vi hjælper hinanden og samarbejder om at reducere CO2-udledningen. Vi skal stå sammen om at skabe en mere bæredygtig verden for kommende generationer, og det er mit håb, at vi med vores ambitiøse klimainitiativer kan være med til at inspirere andre polske virksomheder til at tage del i kampen, fortæller Anastasiia Kucheriava.

Hvem er Anastasiia Kucheriava?

BSB Polands nye bæredygtighedsspecialist er 25 år. Hun kommer oprindeligt fra Ukraine, men flyttede til Krakov for at studere på universitet i 2016. Efter sit karrierehop til BSB Poland er hun flyttet til Torun.

- Jeg har fået det fedeste job i en virksomhed, der arbejder ambitiøst for at gøre en mærkbar forskel. Her handler det ikke kun om at tjene penge. Det handler også om at gøre en forskel for verden.

- Samtidigt har mine polske og danske kolleger taget virkeligt godt imod mig. Ikke mindst General Manager Przemyslaw Majewski og Head of QHSE & CBI Winnie Fedders. Vi udveksler mange erfaringer og taler om, hvordan vi bedst løfter klimaindsatsen.

- Men alle mine kolleger er meget hjælpsomme, og jeg lærer noget nyt om stål og bæredygtighed hver eneste dag. Jeg glæder mig til at drible konkrete klimainitiativer i mål og gøre en forskel for BSB og den verden, der omfavner os alle, understreger Anastasiia Kucheriava.

Bliv ringet op

Har du spørgsmål om produkter og løsninger, eller ønsker du et uforpligtende tilbud?

Tak for din henvendelse. Vi kontakter dig hurtigst muligt.