14. marts 2022

BSB sætter fuld skrald på grøn energi

BSB indgår aftale med DAKA REFOOD og går ind i kampen om at stoppe madspild. Madaffaldet fra stålvirksomhedens kantine vil i fremtiden blive genanvendt og brugt til opvarmning eller omdannet til foder, gødning og biodiesel.

DAKA REFOOD 1

Der smides årligt over 227.000 tons spiselige fødevarer ud i fødevaresektoren. Det er omkostningsfuldt, C02-udledende og uetisk. Derfor glæder Quality Assistant i BSB Industry Susanne Nielsen sig over, at virksomheden med den nye DAKA REFOOD certificering gør en indsats mod madspild og for mere genanvendelse.

- Den grønne dagsorden er vigtig for BSB. Vi arbejder hele tiden på at reducere det klimaaftryk, vi sætter, og ved at minimere madspildet i kantinen og sikre, at alle madresterne bliver sendt til genanvendelse, udnytter vi ressourcerne bedst muligt. Vi er glade for, at medarbejderne har taget godt imod tiltaget, fortæller Susanne Nielsen.

Sådan reducerer BSB madspild

  • Vi registrerer og monitorerer madspild
  • Vi spiser af mindre tallerkener i buffeten
  • Vi sorterer og har en genanvendelsesordning for madaffald
  • Vi samarbejder med et cateringfirma, der dagligt kan tilpasse antal kuverter

Naturen ligger vores hjerter nært

BSB bekymrer sig om klimaet og arbejder efter flere af FN’s 17 Verdensmål for at være med til at skabe en bæredygtig fremtid for vores børn og børnebørn.

- Såvel BSB som DAKA REFOOD har særligt fokus på mål 12, der handler om ansvarligt forbrug og produktion og naturligvis mål 7, der fokuserer på bæredygtig energi og mål 13, der koncentrerer sig om klimaindsatsen. Vores fælles kamp for at minimere madspild og øge genanvendelsen flugter godt med at have et ansvarligt forbrug, ligesom det er med til at reducere vores CO2-aftryk, forklarer Susanne Nielsen, der godt er klar over, at nogle vil sige, at indsatsen blot er en lille dråbe i havet.

- Vi skal starte et sted, og i BSB tror vi på, at vi sammen kan gøre en forskel. Gør vi alle en indsats og inspirerer hinanden til at tage ansvar for miljøet og klimaet, kan vi alle med selv små skridt være med til at skabe en bæredygtig fremtid, understreger Susanne Nielsen.

Refood Logo Certificeret Uden Årstal

Fakta om DAKA REFOOD certificeringen

REF00D mærket er en tillidsbaseret certificering som bygger på en fælles vision om en bæredygtig fødevare- og servicesektor præget af mindre ressourcespild og mere genanvendelse. Med forebyggelse, sortering og genanvendelse udnyttes ressourcerne i det organiske affald langt bedre og nyttiggøres i produktionen af foder, gødning, biogas og biodiesel.

Kontakt

Winnie Fedders
QHSE Specialist

Winnie Fedders

Bliv ringet op

Har du spørgsmål om produkter og løsninger, eller ønsker du et uforpligtende tilbud?

Tak for din henvendelse. Vi kontakter dig hurtigst muligt.