14. december 2022

BSB scorer højt på arbejdsglæde i ny undersøgelse af trivslen

Medarbejderne er glade for at arbejde i BSB. Det viser en ny frisk undersøgelse af medarbejdertilfredsheden i stålvirksomheden.

Kenneth Schøler i dialog med Majbritt Greisen Søgaard

Medarbejderne i BSB Industry oplever et godt arbejdsmiljø, hvor man ikke står alene med sine arbejdsopgaver, hvis man har brug en hjælpende hånd. De går glade på arbejde og langt størstedelen oplever glæde og tilfredshed med deres arbejde. Samtidig oplever medarbejderne en tryg arbejdsplads med gensidig tillid, hvor der er fokus på kvaliteten og den værdi, der skabes for kunderne.

- Det viser resultatet af en dugfrisk medarbejdertilfredshedsanalyse, som vi overordnet set er meget tilfredse med, fortæller CEO Morten Krusborg, CFO Claus Iwersen og HR-konsulent Sonja Stokholm, der har været primus motor i medarbejdertilfredshedsanalysen.

Et stærkt arbejdsmiljø er en del af vores DNA

BSB Industry har en ambitiøs vækststrategi, og det ligger i virksomhedens DNA at fintune forretningen og gøre tingene en tand bedre og klogere i dag end i går.

- Medarbejderne er fundamentet for den succesfulde vækstrejse, vi har været på i de seneste år. Det er vigtigt, at vi løbende tager temperaturen blandt medarbejderne og får et værktøj, så vi ved, hvor vi skal sætte ind for at bevare og udvikle et godt og trygt arbejdsmiljø, for det er med til at fastholde medarbejderne og tiltrække nye dygtige kolleger, forklarer Sonja Stokholm om baggrunden for medarbejdertilfredshedsanalysen.

Morten Krusborg / CEO

Vores dygtige medarbejdere spiller en altafgørende rolle i vores vækststrategi, fordi chancen for succes i markedet er størst, når vi har et godt arbejdsmiljø, hvor alle er på bølgelængde og trækker i den samme retning.

Morten Krusborg / CEO

Vi skal trække i samme retning

Medarbejderne spiller naturligvis en helt central rolle i vækststrategien, og CEO Morten Krusborg glæder sig over, at medarbejdertilfredshedsanalysen viser, at ledelsen og medarbejderne i vid udstrækning arbejder efter de samme værdier og mål.

- Det handler om, at vi hele tiden optimerer vores processer gennem CBI-projekter, så vi kan producere mere konkurrencedygtigt, skabe merværdi for vores kunder og levere den rigtige kvalitet med høj leveringssikkerhed. Her spiller vores dygtige medarbejdere en altafgørende rolle, fordi chancen for succes i markedet er størst, når vi har et godt arbejdsmiljø, hvor alle er på bølgelængde og trækker i den samme retning, understreger Morten Krusborg.

Truck Kørsel på Supply Center på Vingen

Gode input skal bane vejen for et endnu bedre arbejdsmiljø

Medarbejdertilfredshedsanalysen lægger naturligvis op til, at ledelsen trækker i arbejdstøjet og dykker ned ind i svarene for at forstærke arbejdsmiljøet.

- Vi ser heldigvis meget få negative besvarelser, men vi kan konstatere, at vi skal rette et særligt fokus på de timelønnede medarbejdere. Her vil vi blandt andet søsætte tiltag, der kan være med til at styrke tilliden til ledergruppen. Både i forhold til de beslutninger vi træffer og vores holdning til kvalitet. Herudover kan vi også konstatere, at vi skal sætte ind over for stress, ligesom vi alle sammen skal huske at anerkende og påskønne hinandens indsats. Også når det går stærkt, understreger Claus Iwersen.

Kontakt

Claus Iwersen
Partner / CFO

Claus Iwersen

Bliv ringet op

Har du spørgsmål om produkter og løsninger, eller ønsker du et uforpligtende tilbud?

Tak for din henvendelse. Vi kontakter dig hurtigst muligt.