10. august 2022

Første danske virksomhed skifter til helt CO2-neutrale gasser fra Linde

Stålkonstruktionsfabrikken BSB Industry vil med skiftet til CO2-neutralesvejsegasser udlede over 130 tons CO2 mindre årligt. Svejsegasserne kommer fra Linde Gas, der som den eneste luftgasproducent tilbyder 100 procent klimaneutrale industrigasser samt gasser til fødevareindustrien og den farmaceutiske branche.

Lindegreen BSB 1

Det er ingen tilfældighed, at det er BSB Industry A/S i Lunderskov, der som landets første virksomhed har skiftet de traditionelt producerede industrigasser ud med klimaneutrale industrigasser fra Linde Gas A/S. Det fortæller Winnie Fedders, der er kvalitets- og miljøchef i BSB Industry.

- Vi kigger konstant efter muligheder for at gøre vores produktion mere klimavenlig, og vi har beregnet, at vi med afsæt i vores 2021-forbrug vil kunne reducere vores årlige CO2-udledning med 132 tons med skiftet til klimaneutrale gasser. Samtidig glæder vi os over, at CO2-reduktionen øges i takt med, at vores omsætning stiger.

BSB Industry bruger gasserne til svejsning og skæring i produktionen af deres konstruktioner i stål og aluminium, og dertil får virksomheden nu leveret de klimaneutrale versioner af de flydende gasser oxygen, nitrogen og argon. Gasserne er en del af Linde Green - Lindes nye serie af CO2-neutrale gasser, som udover de ovenfor nævnte også omfatter kuldioxid.

Lindegreen samarbejder med BSB Industry

De eneste helt CO2-neutrale gasser

Med Linde Green tilbyder Linde som den eneste producent 100 procent CO2-neutrale, flydende industrigasser samt gasser til fødevareindustrien og den farmaceutiske branche.

Gasserne er produceret ved hjælp af vedvarende energi, og kun en meget lille del af produktionen klima-kompenserer Linde for gennem certificerede skovrejsningsprojekter. Derudover garanterer Linde, at heller ikke transporten af den grønne gas ud til kunderne belaster klimaet med CO2. Den garanti er sammen med hele den øvrige produktion af Lindre Green-serien kontrolleret og valideret af den internationale revisions- og konsulentvirksomhed KMPG.

Introduktionen af Linde Green flugter helt naturligt med Lindes mission, fortæller Jan Christensen, der er Lindes salgsdirektør i Danmark.

- Det er afgørende vigtigt for Linde at understøtte og bidrage til den grønne omstilling, for bæredygtighed er en hjørnesten i vores mission om at gøre verden mere produktiv. Med konceptet Linde Green tager vi det næste skridt mod styrket bæredygtighed, og vi imødekommer samtidig en tydeligt stigende efterspørgsel fra vores kunder efter produkter, der hjælper dem til en grønnere profil. Det gør vi helt konkret ved at garantere dem, at de på ingen måde belaster klimaet, hvis de bruger Linde Green. Anvender kunderne for eksempel 100 tons af vores flydende Linde Green-oxygen i deres produktion, er klimapåvirkningen heraf et rundt nul. Derudover kan de ligefrem reducere CO2-udledningen fra deres samlede produktion, fordi vores gasser samtidig sætter dem i stand til at producere mere energieffektivt.

Lindegreen 2022 - udsnit blad BSB Industry
Winnie Fedders / Head of QHSE & CBI

Grønt fokus giver konkurrencekraft

Når vi løbende tager initiativer, der reducerer vores CO2-udledning, så imødekommer vi ikke bare stigende krav fra kunderne til vores grønne profil - det er ganske enkelt en forudsætning for at være konkurrencedygtig fremover.

Winnie Fedders / Head of QHSE & CBI

Forudsætning for konkurrencedygtighed

Afhængig af gastype og forbrug er Linde Green-gasserne mellem to og 10 procent dyrere end de traditionelt producerede gasser. For BSB Industry er omkostningerne til skære- og svejsegasser steget med ”under 10 procent” efter skiftet til de CO2-neutrale gasser, og det ser BSB Industry som en uomgængelig investering i fremtiden.

- Når vi løbende tager initiativer, der reducerer vores CO2-udledning, så imødekommer vi ikke bare stigende krav fra kunderne til vores grønne profil - det er ganske enkelt en forudsætning for at være konkurrencedygtig fremover.

Vi mærker nemlig tydeligt, at kunderne interesserer sig mere og mere for vores produkters CO2-aftryk, og når vi som landets første virksomhed skifter til Linde Green, sender det et stærkt signal om, at vi går forrest i den grønne omstilling i vores branche, og at vi gerne vil vise vejen for andre virksomheder inden for den tunge industri, fortæller Winnie Fedders.

Lindegreen 100 % CO2 neutral svejsegas

Certifikat for reduceret CO2-udledning

BSB Industry modtager ligesom de kommende Linde Green-kunder årligt et certifikat, der viser, hvor mange tons de har reduceret deres CO2-udledning med via Linde Green. Salgsdirektør Jan Christensen forventer, at langt størstedelen af Lindes kunder vil modtage et certifikat i de kommende år.

- Mit bud er, at mellem 80 og 100 procent af de kunder, der i dag modtager flydende gasser i tanke, har skiftet til Linde Green inden 2030. Næste skridt er, at vi inden for de næste par år også vil tilbyde vores kunder Linde Green-gasserne som komprimerede gasser på flasker. Det vil hjælpe kunderne til at reducere deres CO2-udledning yderligere, og samtidig være endnu et udtryk for Lindes ambition om at være med til at drive den bæredygtige udvikling i Danmark.

Læs mere om Linde Green - 100% CO2-neutrale gasser

Om Linde

Linde er en af verdens største industrigas- og ingeniørvirksomheder med en omsætning på 31 mia. USD (26 mia. €) i 2021. Vi arbejder hver dag ud fra vores idégrundlag, Making our world more productive, og leverer løsninger, teknologier og services af højeste kvalitet, der forbedrer vores kunders resultater, og samtidig bidrager til at bevare og beskytte vores planet.

Virksomheden betjener en række brancher, herunder bioteknologi og medicinalindustri, sundhedssektoren, metalindustri, fødevarer, kemi & raffinering, elektronik og anden produktionsindustri. Lindes industrielle gasser bruges i talrige applikationer, fra livreddende medicinsk ilt til højrene specialgasser til medicinfremstilling, brint til rent brændstof og meget mere. Linde leverer også avancerede procesløsninger, som bidrager til vækst, effektivitetsforbedringer og reduktion af emissioner.

Kontakt

Winnie Fedders
QHSE Specialist

Winnie Fedders

Bliv ringet op

Har du spørgsmål om produkter og løsninger, eller ønsker du et uforpligtende tilbud?

Tak for din henvendelse. Vi kontakter dig hurtigst muligt.