11. april 2024

Jubilæumsskulptur er en gave til Lunderskov

Jubilæumsskulptur skal markere fejringen af 150 året for Lunderskov Stationsbygning. Patricia Cancelo er kunstneren bag kunstværket, som BSB Industry producerer i stor størrelse. Værket er en gave til byen, der realiseres gennem et stærkt lokalt samarbejde mellem kunstneren, Kolding Kommune og en række lokale virksomheder.

Lunderskov Stationsbygning 0008 BSB Industry

Lunderskov Stationsbygning blev bygget i 1874 og i anledning af 150 års dagen i 2024, skal der nu opføres et kunstværk ”Lunderskov Univers” på torvet foran Stationsbygningen.

- BSB Industry har indgået et samarbejde med den kendte skulpturkunstner Patricia Cancelo om at producere en stor jernskulptur, der bliver udført i cortenstål. Ligesom de andre sponsorer ønsker vi at give en gave til byens borgere, fortæller CEO i BSB Industry Morten Krusborg.

Lunderskov by har flere vigtige og ikoniske bygninger. Den mest markante er Lunderskov Stationsbygning, der har været omdrejningspunktet for byens udvikling over tid. I tidernes morgen var der 60 ansatte på stationen, 6 bagere og et tilsvarende antal slagtere i byen. I dag er bygningen og det nyrenoverede torv stadigvæk omdrejningspunktet for livet i byen.

Lunderskov Stationsbygning 0007
Morten Krusborg / CEO

“Lunderskov Univers” er en gave til byen

I BSB Industry er vi glade for det lokale samarbejde og for at bidrage med kunst til byen og alle byens borgere. Vi føler os som en del af lokalsamfundet og er stolte af, at vi har fået lov til at lave kunstværket i stor størrelse.

Morten Krusborg / CEO

Skulpturkunstner skaber “Lunderskov Univers”

Patricia Cancelo er en anerkendt og kendt skulpturkunstner fra Spanien. Under hendes studieophold på WestStationGallery i august 2023 sad hun i sin gyngestol (helt bogstaveligt) og betragtede togene fra stationens pakhus, hvor hun arbejdede. Hun så de forbipasserende, observerede togene og fuglene, mens hun udviklede skulpturen “Lunderskov Univers”, der beskriver den bevægelse og det liv, der foregår omkring stationen.

Mange lokale borgere har set “Lunderskov Univers” i WestStationGallery’s kunstudstillinger i efteråret 2023. Her har Patricia mødt lokale kunstinteresserede og interessen har været overvældende, ligesom BSB Industry, som en af byens største arbejdspladser, udvikler og finansierer kunstværket i stor skala i cortenstål. Dermed bliver jernet bindeleddet mellem den lokale jernbearbejdning, jernbanen og skulpturen.

- I BSB Industry er vi glade for det lokale samarbejde og for at bidrage med kunst til byen og alle byens borgere. Vi føler os som en del af lokalsamfundet og er stolte af, at vi har fået lov til at lave kunstværket i stor størrelse, fortæller Morten Krusborg.

Vi kan alle spejle os i kunstværket

”Lunderskov Univers” er et imponerende kunstværk, der fortæller historien om livet omkring stationen, mødet mellem mennesker og udviklingen i samfundet, og direktøren i BSB Industry ser flere paralleller mellem kunstværket og den lokale virksomhe

- Ligesom livet omkring stationsbygningen har udviklet sig over tid, har BSB Industry gennem snart 25 år i Lunderskov gået fra at være en lille lokal virksomhed til at være en markedsledende spiller på blandt andet svejste stålkonstruktioner til vindindustrien. Vi har stadig mange lokale ansatte, men ligesom togene på jernbanen bevæger sig, udvikler samfundet og arbejdskulturen sig også. Vi har derfor i dag medarbejdere fra mange forskellige kulturer ansat, der så at sige er stået af toget i Lunderskov, fordi vi og Lunderskov som by favner mennesker og skaber et godt, trygt og meningsfyldt liv, understreger CEO i BSB Industry Morten Krusborg.

Skulpturen bliver realiseret i tæt samarbejde mellem Patricia Cancelo og BSB Industry. Skulpturen bliver 2,5 meter høj og cirka 3 meter i diameter. Gaven til byen kommer fra: BSB Industry, Drabæksmølle, HenningHave, WestStationGallery og Kolding Kommune.

Vi kan alle spejle os i kunstværket

Kontakt

Morten Krusborg
CEO

Morten Krusborg

Bliv ringet op

Har du spørgsmål om produkter og løsninger, eller ønsker du et uforpligtende tilbud?

Tak for din henvendelse. Vi kontakter dig hurtigst muligt.