21. februar 2023

Ny CEO sætter kursen for BSB Industry

Det er 100 dage siden, at Morten Krusborg satte sig i direktørstolen i BSB Industry. Kom med ind i maskinrummet og bliv klogere på nogle af den nye direktørs tanker om de strategiske indsatsområder, der skal styrke og videreudvikle det fundamentet, stålgiganten er bygget på.

Morten Krusborg tror på BSB Industries fremtid

- BSB Industry er en solid forretning, der er drevet af dedikerede medarbejdere og ledere. Det mærkede jeg tydeligt, da jeg i de første dage i mit nye job som CEO mødte vores mange ansatte på vores fabrikker i Danmark og Polen, fortæller Morten Krusborg.

Efter en grundig introduktion, hvor han har dykket ned i virksomhedens kultur og forretningsgange, har Morten Krusborg brugt tiden på at analysere markedet og de behov virksomhedens kunder har i dag og i fremtiden. Han fordyber sig her i fem fokusområder, der vil være med til at tegne fremtiden for BSB Industry.

Supply Chain Solutions

Efter flere år med konstant fremgang er det tydeligt for enhver, at verden og konjunkturerne har forandret sig. I BSB Industry har vi stadig høje ambitioner for 2023, men vi forventer ikke samme stigning i omsætningen som i de forgange år.

Til gengæld forventer vi, at de globale markeder for vindmøller for alvor tager fart igen fra 2024, hvor især en tredobling af installationerne offshore og en stor vækst i USA er på dagsordenen. Her er det tydeligt, at vi står stærkt på at levere løsninger, som vi allerede gør i dag, men også udvide indenfor vores leverancefelt.

BSB Industry har kapaciteten til at levere komplette løsninger fra engineering til supply chain solutions. Vi forstår det konkurrencefelt, vores kunder navigerer i, og gennem løbende dialog arbejder vi kontinuerligt sammen med kunderne om at reducere omkostninger, optimere bæredygtigheden og gøre løsningerne smartere i morgen, end vi gør i dag.

På den måde er vi med til at sikre vores kunder konkurrencekraft. Det tror jeg, at vi i BSB Industry vinder nye ordrer på i såvel vindindustrien, energisektoren som den øvrige industri.

 

Morten Krusborg / CEO

Komplette løsninger fra engineering til supply chain solutions

BSB Industry har kapaciteten til at levere komplette løsninger fra engineering til supply chain solutions. Vi forstår det konkurrencefelt, vores kunder navigerer i, og gennem løbende dialog arbejder vi kontinuerligt sammen med kunderne om at reducere omkostninger, optimere bæredygtigheden og gøre løsningerne smartere i morgen, end vi gør i dag.

Morten Krusborg / CEO

Automatisering

Vi tror på, at efterspørgslen på vores løsninger vokser i de kommende år. Derfor arbejder vi i øjeblikket tæt sammen med vores kunder med et mål om at geare os til fremtiden.

Vi kigger ind i at øge kapaciteten ved at forstærke organisationen med dygtige ledere, specialister og dygtige fagfolk i produktionen, ligesom vi vil investere i og udvide maskinparken. Her spiller automatisering af arbejdsprocesserne også en afgørende rolle. Derfor vil vi i fremtiden investere yderligere i robotteknologi, der optimerer såvel arbejdsprocesser som arbejdsmiljøet for vores medarbejdere.

Kompetencer

Dygtige, engagerede og glade medarbejdere er fundamentet for den rejse, BSB Industry ønsker. Vi skal arbejde kontinuerligt med at udvikle vores medarbejderstab, ligesom vi har fokus på at tiltrække især dygtige specialister.

Sunde værdier som respekt, fleksibilitet, åbenhed og stabilitet er omdrejningspunktet for et godt arbejdsmiljø, hvor vi hylder work-life-balance og ikke mindst udvikler den enkelte. Ligesom vi gør i dag, vil vi også i fremtiden lytte til medarbejderne og inddrage dem i udviklingen af virksomheden, hvor vi arbejder tæt sammen om at nå vores fælles mål fra høj kvalitet af kundernes løsninger til bæredygtige tiltag og forbedring af arbejdsmiljøet. Dette stiller store krav til vores HR-indsatser og os som ledere, men vi tror virkelig på, at vi har en fordel, hvis vi formår at formidle vores virksomhedskultur til nye potentielle medarbejdere.

Organisationen fintunes

I det kommende år vil vi fortsætte arbejdet med at skabe én fælles virksomhed for vores afdelinger i Danmark såvel som i andre lande. Det betyder blandt andet, at vi vil investere i IT-systemer og sikre, at vi arbejder efter samme kvalitetsstandarder og processer, og at ordrebehandlingen er ens, således vi kan bruge vores kapacitet på tværs af landegrænser.

Sammen med bestyrelsen har vi besluttet at skabe en matrix organisation, hvor det bliver tydeligt, hvem der har det globale procesansvar for eksempelvis produktions-, salgs- og kvalitetsledelsen. Vi vil investere i udviklingen af vores organisation, fordi det vil gøre det lettere at udvide vores aktiviteter samt arbejde med internationale kunder, ligesom det vil sikre, at vi arbejder efter samme standarder.

Bæredygtighed og Socialt ansvar

Allerede inden FN’s 17 Verdensmål satte fokus på bæredygtig udvikling, arbejdede vi med et mindset om konstant at reducere vores aftryk på miljøet og forbedre arbejdsmiljøet for de flere hundrede ansatte i BSB Industry.

Det arbejde vil vi naturligvis fortsætte og endda øge indsatsen. Ikke kun fordi vores kunder efterspørger det, eller fordi det er et krav fra myndighederne. Vi gør det, fordi vi i BSB Industry gerne vil påtage os et samfundsmæssigt ansvar og bidrage til at skabe en bæredygtig fremtid.

Det glæder mig naturligvis, at vi i år er en af tre nominerede til Business Koldings Verdensmålspris. Det betyder meget, at vores indsats bliver anerkendt. Sammen med medarbejderne ser jeg frem til at udvikle og styrke vores arbejde med bæredygtighed og vores indsatser, der støtter op om 10 af FN’s 17 Verdensmål.

Vestas Sustainability Certificate

Kontakt

Morten Krusborg
CEO

Morten Krusborg

Bliv ringet op

Har du spørgsmål om produkter og løsninger, eller ønsker du et uforpligtende tilbud?

Tak for din henvendelse. Vi kontakter dig hurtigst muligt.