20. september 2022

Slut med at kravle rundt på gulvet

BSB Industry har investeret i en ny automatisk båndmaskine. Initiativet til investeringen er taget af lagermedarbejderne i Supply Centret, der så en gylden mulighed for at forbedre såvel arbejdsmiljøet som effektiviteten og miljøet i et hug.

Slut med at kravle rundt på gulvet

Båndmaskinen med den smarte robotarm gør det til en leg at strappe paller, og siden maskinen fandt sin vej ind i lagerhallerne på Vingen i Lunderskov har Rafael Kropp Wojtczak og hans kolleger båndet godt 3000 paller.

Som Teamleder for Supply Chain Solution glæder han sig især over, at den nye automatiske båndmaskine har givet medarbejderne et bedre arbejdsmiljø.

- Tidligere brugte vi en manuel båndmaskine. Den krævede, at vi kravlede rundt nede på gulvet for at få båndet rundt om pallen. Der skal to bånd om hver palle, og det betyder, at vi med den nye maskine allerede har fjernet 6000 manuelle, gentagende arbejdsgange med dårlige arbejdsstillinger, der ofte resulterede i smerter i knæ og ryg. Det er godt for arbejdsmiljøet, fortæller Rafael Kropp Wojtczak.

I BSB bidrager medarbejderne til udviklingen af arbejdspladsen

I BSB Industry glæder Head of QHSE & CBI, Winnie Fedders, sig over, at medarbejderne har det rigtige mindset og er dygtige til at bidrage til optimeringen af arbejdsgangene, hvad enten det handler om arbejdsmiljø, miljø eller effektivitet.

- Det er medarbejderne og teamlederne der har hands on på de daglige arbejdsopgaver. Derfor er de også mest kvalificeret til at komme med forslag til optimeringer. I det konkrete tilfælde med den automatiske båndmaskine lavede medarbejderne en business case, hvor de pegede på, at investeringen hurtigt var tjent hjem målt på et forbedret arbejdsmiljø og effektivisering af arbejdsprocessen. Det er guld værd, understreger Winnie Fedders.

Winnie Fedders / Head of QHSE & CBI

Vi bekymrer os om klimaudfordringen

I BSB Industry bekymrer vi os om det aftryk, vi sætter på miljøet, og i casen med den automatiske båndmaskine har vi for eksempel opnået en CO2 gevinst på cirka 4 ton på årsbasis.

Winnie Fedders / Head of QHSE & CBI

En bæredygtig løsning

Som et alternativ til den gamle, manuelle båndmaskine, og for at undgå at kravle rundt på gulvet, har medarbejderne i Supply Centret i stedet tyet til at bruge en folieringsmaskine.

- Det er heldigvis også slut med at foliere paller med plastik. Folieringsmaskinen er ineffektiv, dyr i tid og dyr i plastisk, og så flugter den ikke med det miljøfokus, vi har i BSB Industry, forklarer Winnie Fedders.

Sammen med Rafael Kropp Wojtczak glæder hun sig over, at BSB Industry med investeringen i den nye automatisk båndmaskine har fundet en mere bæredygtig løsning.

- I BSB Industry bekymrer vi os om det aftryk, vi sætter på miljøet, og i casen med den automatiske båndmaskine har vi for eksempel opnået en CO2 gevinst på cirka 4 ton på årsbasis, forklarer Winnie Fedders.

Snusfornuftig investering

BSB Industrys investering i den nye automatiske båndmaskine er ikke alene en gevinst for arbejdsmiljøet og klimaet. Den er også gevinst for effektiviteten.

- Før var vi ofte to mand om at bånde en palle. I dag klares opgaven af en mand og langt hurtigere end før. Sammenligner vi tiden, vi bruger på at bånde en palle og tiden, vi brugte på at foliere, har vi regnet os frem til, at den automatiske båndmaskine rundt regnet kan klare to paller, mens folieringsmaskinen klarer en. Årligt giver effektiviseringen en enorm tidsbesparelse og en solid økonomisk gevinst. Men det vigtigste er nu stadig, at vi nu slipper for at slide hul på knæene, siger Rafael Kropp Wojtczak med et smil.

Læs mere om vores klimaindsats

Kontakt

Winnie Fedders
QHSE Specialist

Winnie Fedders

Bliv ringet op

Har du spørgsmål om produkter og løsninger, eller ønsker du et uforpligtende tilbud?

Tak for din henvendelse. Vi kontakter dig hurtigst muligt.