3. april 2024

Svejserobotter erstatter opslidende arbejde

Svejserobotter er en gevinst for både kunder og ansatte. Ikke alene effektiviserer de produktionen og forkorter tiden fra kunden lægger ordren til den leveres. Svejserobotterne løser også en del af rekrutteringsudfordringen og fjerner nedslidende, gentagende arbejde, og det forbedrer arbejdsmiljøet i BSB Industry.

Cobot Migatronic BSB Industry

BSB Industry forventer at investere i flere svejserobotter til produktionen i såvel Danmark som Polen i 2024. Men de ansatte i svejseafdelingerne i BSB Industry har ingen grund til at frygte for deres job. Det understreger Production Manager Heino Pedersen, der er ansvarlig for investeringerne i og driften af virksomhedens svejserobotter i produktionen af svejste emner og stålkonstruktioner.

- Automatisering af svejsearbejdet handler ikke om at spare lønkroner i hverken Danmark eller Polen. Det handler om, at vi vil skabe et sundere arbejdsmiljø for vores svejsearbejdere ved at fjerne en stor del af det gentagende og nedslidende arbejde, hvor medarbejderne står i akavede arbejdsstillinger, der ikke er gode for kroppen, forklarer Heino Pedersen.

Heino Pedersen  / Production Manager

Svejserobotter øger kapacitet

Kvalificerede svejsere er en mangelvare, og selvom vi gerne investerer i at opkvalificere medarbejderne, er det ikke nok. Her kommer svejserobotterne os til undsætning, for de kan løfte og øge vores kapacitet i afdelingen.

Heino Pedersen / Production Manager

Robotter kan løse rekrutteringsudfordringen

Ligesom kollegerne i branchen har BSB Industry svært ved at rekruttere det antal svejsere, de har brug for at følge med i produktionen.

- Kvalificerede svejsere er en mangelvare, og selvom vi gerne investerer i at opkvalificere medarbejderne, er det ikke nok. Her kommer svejserobotterne os til undsætning, for de kan løfte og øge vores kapacitet i afdelingen, forklarer Heino Pedersen om en anden af de store gevinster ved at investere i svejserobotterne.

Svejsearbejdere skal opkvalificeres

Svejserobotterne vil uden tvivl komme til at løse flere opgaver i den kommende tid, fordi de er effektive og leverer på høj, ensartet kvalitet.

- Vores investeringer i svejserobotter øger vores kapacitet og gør os konkurrencedygtige målt på pris, kvalitet og leveringssikkerhed. Det er vigtige faktorer, der er med til at sikre, at vi også i fremtiden vil være en attraktiv samarbejdspartner for vores kunder og vinde serieproducerende ordrer i et konkurrencepræget marked, forklarer Heino Pedersen og understreger, at uden dygtige ansatte er robotterne intet værd.

- Vi vil stadig skulle bruge dygtige medarbejdere til at forberede arbejdet og ”fodre” robotterne, ligesom vi allerede nu er gået i gang med at opkvalificere de medarbejdere, der kan, vil og har ambitioner om at lave programmering og fiksturer til svejserobotterne. Med svejserobotternes indtog opstår der nye spændende muligheder, og vi vil gøre alt for at opkvalificere vores nuværende medarbejderstab i stedet for blot at rekruttere nye, understreger Heino Pedersen.

Robotterne sættes ind, hvor de gør en forskel

BSB Industry har i de seneste år blandt andet investeret i en Yaskawa Svejserobot og en Migatronic CoWelder, og virksomheden arbejder kontinuerligt på at dygtiggøre sig og vælge de svejseopgaver, hvor robotterne kan gøre den største forskel.

- En svejserobot holder ikke ferie og har aldrig en dårlig dag. Den er driftssikker og leverer samme høje, ensartede kvalitet på hvert eneste emne. Men brugen af robotter kræver det rigtige produktmix, for der skal noget volumen på i en større serieproduktion, inden det kan betale sig at bruge økonomi på programmering, opsætning og fiksturer, forklarer Heino Pedersen, der ikke lægger skjul på, at virksomhedens investeringer i svejserobotterne er en nødvendighed.

Svejserobotter scorer point på ESG kontoen

Svejserobotterne gør ikke alene BSB Industry mere konkurrencedygtige målt på pris, kvalitet og leveringssikkerked. De spiller også svejsearbejdernes arbejdsmiljø bedre.

- Først og fremmest fjerner svejserobotterne meget af det nedslidende og monotone arbejde, der er i serieproduktion. Det statiske arbejde bliver mindre, og det er godt for kroppen. Herudover er den nye teknologi spændende for vores medarbejdere, og mange vil få mulighed for at udbygge deres viden og faglige kompetencer, så de i nærmeste fremtid også kan programmere og bygge fiksturer til svejserobotterne, forklarer Heino Pedersen, der forventer nye investeringer i svejserobotterne i løbet af året.

- Svejserobotter kommer til at spille en afgørende rolle, når det handler om at bevare arbejdspladser og udvikle virksomheden. Men det kommer til at ske i kombination med alle vores dygtige medarbejdere, der stadig vil være hjertet i BSB Industrys drift, understreger Heino Pedersen.

Svejserobotter scorer point på ESG kontoen

Kontakt

Heino Pedersen
Production Manager

Heino Pedersen

Bliv ringet op

Har du spørgsmål om produkter og løsninger, eller ønsker du et uforpligtende tilbud?

Tak for din henvendelse. Vi kontakter dig hurtigst muligt.