Tadeusz Kamiński begyndte for 3 år siden som svejser i den polske afdeling af BSB Industry i Torún, og i dag står han med ansvaret for robotafdelingen med 7 ansatte. Han har erfaring fra lignende jobs i Finland, Schweiz og Tyskland.
- Jeg er uddannet CNC-operatør og studerer i øjeblikket megatronik for at blive endnu bedre til at operere robotterne. Udfordringen ligger i at programmere og implementere nye emner til robotterne, når der er nye ordrer, der skal fremstilles, siger Tadeusz Kamiński.
Robotterne gør en forskel
Den 33-årige leder fra lokalområdet ser det som en stor chance for BSB at satse på robotteknologien, og han ønsker ikke selv at skulle tilbage og svejse på den traditionelle måde.
- Vi har haft robotterne i 2-3 år og kan virkelig mærke en forskel. De gør os bedre, mere konkurrencedygtige og fører til større projekter. Kvaliteten bliver ensartet, og serieproduktionen går meget hurtigere, siger Tadeusz Kamiński.
Sammen med sine kolleger og de 3 svejserobotter er han gået i gang med afdelingens hidtil største opgave. Projektet hedder Baltic Eco. Det er et stel til vindmøller, der er 5 meter langt og bredt og udelukkende fremstilles med robotteknologi.
- Det er en meget kompliceret opgave, hvor mange dele og plader skal passe nøjagtigt sammen. Nogle af delene er på størrelse med legoklodser, så det kræver sin robot og programmør. Til gengæld kan vi svejse stellet på 8 timer, hvor det tidligere tog 45 timer at lave det samme, fortæller Tadeusz Kamiński.