29. november 2023

Tadeusz leder svejserobotterne i Polen

I BSB Industry er svejserobotterne vigtige for at opnå en effektiv produktion af højeste kvalitet. Tadeusz Kamiński er leder af afdelingen med robotteknologi i Polen, og han nyder, at hver dag er fyldt med nye, spændende udfordringer.

Tadeusz Leder Svejserobotterne I Polen 0001

Tadeusz Kamiński begyndte for 3 år siden som svejser i den polske afdeling af BSB Industry i Torún, og i dag står han med ansvaret for robotafdelingen med 7 ansatte. Han har erfaring fra lignende jobs i Finland, Schweiz og Tyskland.

- Jeg er uddannet CNC-operatør og studerer i øjeblikket megatronik for at blive endnu bedre til at operere robotterne. Udfordringen ligger i at programmere og implementere nye emner til robotterne, når der er nye ordrer, der skal fremstilles, siger Tadeusz Kamiński.

Robotterne gør en forskel

Den 33-årige leder fra lokalområdet ser det som en stor chance for BSB at satse på robotteknologien, og han ønsker ikke selv at skulle tilbage og svejse på den traditionelle måde.

- Vi har haft robotterne i 2-3 år og kan virkelig mærke en forskel. De gør os bedre, mere konkurrencedygtige og fører til større projekter. Kvaliteten bliver ensartet, og serieproduktionen går meget hurtigere, siger Tadeusz Kamiński.

Sammen med sine kolleger og de 3 svejserobotter er han gået i gang med afdelingens hidtil største opgave. Projektet hedder Baltic Eco. Det er et stel til vindmøller, der er 5 meter langt og bredt og udelukkende fremstilles med robotteknologi.

- Det er en meget kompliceret opgave, hvor mange dele og plader skal passe nøjagtigt sammen. Nogle af delene er på størrelse med legoklodser, så det kræver sin robot og programmør. Til gengæld kan vi svejse stellet på 8 timer, hvor det tidligere tog 45 timer at lave det samme, fortæller Tadeusz Kamiński.                        

Tadeusz Kamiński / Afdelingsleder robotteknologi

Robotter er en gevinst

Vi har haft robotterne i 2-3 år og kan virkelig mærke en forskel. De gør os bedre, mere konkurrencedygtige og fører til større projekter. Kvaliteten bliver ensartet, og serieproduktionen går meget hurtigere.

Tadeusz Kamiński / Afdelingsleder robotteknologi

Vokser med opgaverne

Han er glad for sit arbejde med at lede robotter og medarbejdere på BSB Industrys afdeling i Polen. Tadeusz Kamiński kan gode lide, at det ikke er rutine, og at hver dag byder på nye udfordringer. Blandt medarbejderne har han et godt ry som stille og rolig, og så er han altid fokuseret på opgaven.

- Jeg oplever, at jeg vokser og bliver dygtigere ved at programmere og implementere nye emner til robotterne, som er vores hovedopgave. Der kommer hele tiden nye teknologier, og jeg hjælper og guider medarbejderne, så vi kan følge med udviklingen og er med helt fremme, siger Tadeusz Kamiński.

På spørgsmålet om hvad BSB Industry er gode til, må robotchefen lige overveje det. Svaret er ”det hele”, mens et smil breder sig over ansigtet. Tadeusz Kamiński finder mening i arbejdet hos BSB, som er spændende, men også krævende. Når han holder fri med sin kone eller vennerne, sker det tit langt væk fra robotterne.

- Jeg kan godt lide at være aktiv i min fritid. På cykel, en tur i skoven eller på sightseeing. Jeg vil gerne ud i den friske luft, siger Tadeusz Kamiński, inden han skal tilbage til sine hårdtarbejdende robotter.

Kontakt

Kristian Sloth
Sales Director

Kristian Sloth

Bliv ringet op

Har du spørgsmål om produkter og løsninger, eller ønsker du et uforpligtende tilbud?

Tak for din henvendelse. Vi kontakter dig hurtigst muligt.