14. november 2023

Uddannelse af mellemledere styrker arbejdspladsen

Konflikthåndtering, samarbejde, den værdibaserede arbejdsplads og situationsbestemt ledelse er blot nogle af de vigtige emner, som seks mellemledere i BSB Industry er blevet klogere på i et kursusforløb hos IBC i Kolding.

Henio Rathcke

Efteruddannelsen har strakt sig over godt et år og i alt 10 kursusdage, hvor mellemlederne har fået en solid værktøjskasse og redskaber, de kan bruge i den daglige ledelse af virksomheden.

- Det har været et meget lærerigt forløb, hvor vi har haft mange cases fra vores hverdag i virksomheden. Det betyder, at jeg har kunnet bruge den teori og de værktøjer, jeg har lært om i undervisningen ude i produktionen med det samme, forklarer Heino Rathcke, der som Cutting Department Manager i BSB Industry var en af deltagerne på kursusforløbet.

Mellemledere er et fundament for succes

Siden de første emner blev produceret i hestestalden på Binderup Strand i 2000, har BSB Industry oplevet et sandt væksteventyr, der i dag placerer stålgiganten på Børsens Top1000 liste over de største virksomheder i Danmark.

- BSB Industry har i mange år buldret udad motorvejen med 200 kilometer i timen og haft stor succes. Her spiller ikke mindst mellemlederne en central rolle, og det er vigtigt, at vi aldrig glemmer at have fokus på efteruddannelse og udvikling af ledergruppen. Vi skal sikre, at mellemlederne har de ledelsesværktøjer, de skal bruge og føler sig klædt på til at realisere og indfri målene i virksomheden, forklarer Production Manager Heino Pedersen om bevæggrunden for at sende mellemlederne på efteruddannelse.

Heino Rathcke / Cutting Department Manager

Nye værktøjer gør en forskel

Jeg har lært meget om mig selv og er blevet bedre til at kommunikere og tage højde for, at alle mine medarbejdere har forskellige personlighedsprofiler. Jeg skal populært sagt behandle mine folk forskelligt for at behandle dem ens.

Heino Rathcke / Cutting Department Manager

Ambitionerne er tårnhøje og viljen stor

I laserafdelingen glæder Heino Rathcke sig over, at han i dag, såvel som da han startede i BSB Industry helt tilbage i 2004, oplever en virksomhed, der vil deres medarbejdere og ledere det bedste.

- Vi har en topledelse, der lytter til os og tager vores input til sig. For eksempel har gruppen af mellemledere som et resultat af efteruddannelsesforløbet foreslået, at vi holder et månedligt møde med ledelsen, hvor vi på tværs af afdelinger og lokationer bliver skarpere på, hvad der sker i virksomheden. Resultatet er, at vi bedre kan hjælpe hinanden og nå i mål, hvad enten det handler om løsningerne til kunderne, trivslen på arbejdspladsen eller noget helt tredje, forklarer Heino Rathcke.

Afdelingsleder er blevet tydeligere i sin ledelsesrolle

Som Cutting Department Manager i BSB Industry har Heino Rathcke til dagligt ansvaret for en 7-mand stor medarbejdergruppe, der er specialister inden for alt fra skæring til slibning, bukning, undersænkning, gevindskæring og valsning. Kursusforløbet har selvsagt ikke gjort afdelingslederen klogere på produktionen i virksomheden. Men han er blevet klogere på sig selv.

- Jeg har lært meget om mig selv og er blevet bedre til at kommunikere og tage højde for, at alle mine medarbejdere har forskellige personlighedsprofiler. Jeg skal populært sagt behandle mine folk forskelligt for at behandle dem ens. Her har jeg på kurset fået nogle gode værktøjer, så jeg kan få det bedste ud af hver enkelt medarbejder, forklarer Heino Rathcke, der er klar til nye uddannelseseventyr i fremtiden.

- Jeg vil gerne være endnu dygtigere til mit arbejde og blive skarpere på for eksempel konflikthåndtering og foreningen af forskellige kulturer på arbejdspladsen. Derfor er det en ambition at tage den Grundlæggende lederuddannelse, så snart det er muligt, understreger Heino Rathcke, Cutting Department Manager i BSB Industry.

Indholdet i kursusforløbet hos IBC i Kolding

  • Lederens konflikthåndtering og vanskelige samtaler
  • Samarbejde i grupper i virksomheden
  • Værdibaserede arbejdspladser
  • Situationsbestemt ledelse

Kontakt

Heino Rathcke
Cutting Department Manager

Heino Rathcke

Bliv ringet op

Har du spørgsmål om produkter og løsninger, eller ønsker du et uforpligtende tilbud?

Tak for din henvendelse. Vi kontakter dig hurtigst muligt.