6. juni 2023

Vestas og BSB Industry i tættere partnerskab

Ambitionerne for en bæredygtig udvikling er tårnhøje i BSB Industry. FN’s 17 Verdensmål er et fundament i stålgiganten, og nu har virksomheden taget et stort bæredygtigt skridt og indledt et udvidet og tættere partnerskab med Vestas.

Vestas og BSB Industry i tættere partnerskab

Verdensmålene for bæredygtig udvikling kan kun realiseres gennem et stærkt globalt engagement og samarbejde. Med en fælles vilje til at tage ansvar for udviklingen af en bæredygtig verden har Vestas og BSB Industry givet hinanden håndslag på at reducere udledningen af CO2 og mængden af produktionsaffald.

- I BSB Industry er vi stolte af vores nye partnerskab med Vestas, hvor vi sammen er forpligtet til at arbejde for en bæredygtig fremtid. Partnerskabet giver et solidt, forpligtende fundament, hvorfra vi kan udvikle os, skubbe til resultaterne og sammen tage et større ansvar for det aftryk, vi sætter på jordkloden, fortæller Winnie Fedders, der er Head of QHSE & CBI i BSB Industry.

Bæredygtige tiltag i BSB Industry er en gevinst for klimaet

BSB Bæredygtige Tiltag i BSB Industry Oversigt

Bæredygtighed står øverst på dagsordenen

BSB Industry har i de seneste år taget en række bæredygtige initiativer inden for cirkulær økonomi, CO2 neutral svejsegas og varmepumper. I kombination med de mange tusinde opsatte vindmøller, hvor stålvirksomheden har spillet en vigtig rolle som underleverandør til Vestas, er der taget et stort ansvar for arbejdet med bæredygtig energi, klimaindsatsen og et ansvarligt forbrug og produktion. Tre af de Verdensmål BSB Industry har mest fokus på.

- Bæredygtighed spiller en afgørende rolle i alt, vi laver. Med det nye partnerskab har vi skrevet under på, at vi vil opfylde en række mål. Flere af dem opfylder vi allerede. For eksempel har vi i flere år kørt på 100 % grøn strøm, forklarer Winnie Fedders, der glæder sig til at søsætte nye bæredygtige tiltag.

- I partnerskabet har vi eksempelvis forpligtet os til at sætte mål for, hvordan vi reducerer vores CO2 udledning med 50 % inden 2030. Derfor er vi i gang med at analysere og beregne livscyklussen på det aftryk, Anchor Cage Solutions sætter. Hertil kigger på, hvordan vi kan analysere vores eget og vores leverandørers produktionsaffald og dermed identificere potentielle reduktioner. Her er målet også en 50 % reduktion inden 2030, fortæller Winnie Fedders.

Winnie Fedders / Head of QHSE & CBI

Forbedret produktion målt på såvel økonomi som bæredygtighed

Gennem partnerskabet med Vestas bryder vi op med silotankegangen og forsøger at skabe forbedringer og forandringer sammen. Vi kommer ikke i mål hen over en nat, men vi har startet en rejse sammen, der bliver en løftestang til en forbedret produktion målt på såvel økonomi som bæredygtighed.

Winnie Fedders / Head of QHSE & CBI

BSB Industry tager ansvar for klimaet

BSB Industry leverer årligt flere tusinde Anchor Cage Solutions til opsætning af vindmøller. Man kan kalde det et paradoks, at det er en sort industri, der laver grøn omstilling og klimavenlig energi, og derfor involverer stålgiganten sig gerne i udviklingen af smartere løsninger og nye teknologier, der kan bane vejen for en mere bæredygtig og rentabel produktion.

- Gennem partnerskabet med Vestas bryder vi op med silotankegangen og forsøger at skabe forbedringer og forandringer sammen. Vi kommer ikke i mål hen over en nat, men vi har startet en rejse sammen, der bliver en løftestang til en forbedret produktion målt på såvel økonomi som bæredygtighed, understreger Winnie Fedders.

Vestas bæredygtighedscertifikat

I BSB Industry er vi stolte af vores partnerskab med Vestas, hvor vi sammen er forpligtiget til at arbejde for en bæredygtig fremtid.

Vestas Sustainability Certificate

Kontakt

Winnie Fedders
QHSE Specialist

Winnie Fedders

Bliv ringet op

Har du spørgsmål om produkter og løsninger, eller ønsker du et uforpligtende tilbud?

Tak for din henvendelse. Vi kontakter dig hurtigst muligt.